loading

Remote Festival 2021

Location: Mozaik Event Centar, Zagreb
Year: 2021.

Tijekom vikenda (21.-22. veljače 2020.), ponosni smo što smo bili dio Remote Festivala koji nam je priredio dvije večeri pune sjajnih glazbenih nastupa popraćenih bogatim dodatnim programom. Ovakav virtualni event još neviđen u našoj regiji spojio je stvarno i virtualno u jedno, te je bio praćen u realnom vremenu iz zagrebačkog Mozaik Event Centra. Uz live nastupe brojnih bandova i izvođača (Elemental, ABOP, Mašinko, Chui, MI VIDA, Nipplepeople, Mixed Up Mary, Eleven), program je također uključio i 3D verzije izložbi, kao i graffiti akciju smještenu u virtualni NYC Subwayu.

Remote Festival pružio je potpuno novo festivalsko iskustvo gledanja uživo, koje se ogledalo u najmodernijoj tehnologiji live tracking sustava za kamere, stvaranju posebnog 3D prostora za svaki band/izvođača, ali i u pogledu video i svjetlosnih elementa kojima su kontrolirali light i video dizajneri, slično kao i na fizičkom eventu.

Ovaj prvi glazbeni festival proširene stvarnosti pratilo je više od 2,500 ljudi iz više od 18 država i na čak 4 kontinenta.

Nositelj Remote Festivala je Umjetnička Organizacija Elemental, koja od 2015. godine djeluje i pod imenom 383records, a projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija putem natječaja za programe digitalne pretvorbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Otkrijte kako možemo pomoći
Kontaktirajte nas