loading

Novosti

Realizacija vašeg virtualnog / hibridnog eventa - zabavni event (koncert, festival...)
17 ožu, 2021

Realizacija vašeg virtualnog / hibridnog eventa - zabavni event (koncert, festival...)

 

Serija članaka Realizacija vešeg virtualnog /hibridnog eventa i Realizacija vašeg virtualnog /hibridnog eventa – edukativni event (konferencija, webinar...) dobila je svoj nastavak. Na red su došli i virtualni eventi zabavnog sadržaja.

Želite realizirati streaming koncerta, festivala, smjestiti ga u virtualno okruženje ili razmišljate o nekoj hibridnoj varijanti takvog tipa eventa? – mi imamo rješenja

Možemo vam ponuditi kompletnu organizaciju i/ili tehničku realizaciju za vaš event, bilo da se odlučite da se event prati isključivo online (virtualni event) ili da dio sudionika taj sadržaj prati uživo (hibridni event).

Ovisno o vašim željama i potrebama, realizacija vašeg virtualnog / hibridnog eventa zabavnog sadržaja moguća je u vašem prostoru ili u nekom od naših studia za virtualne evente u sklopu zagrebačkog Mozaik event centra.

 

I za virtualni / hibridni event zabavnog sadržaja postoji više mogućih rješenja. Mi smo tu da vam pomognemo u odabiru i realizaciji onog najboljeg za vas odnosno vaš event:

  • Streaming

Opcija streaminga odnosi se na video produkciju vašeg sadržaja, live prijenos ili prethodno snimljeni materijal. Konkretno, riječ je o streamingu video materijala s kamere, ali i streamingu dodatnih materijala kao što su npr. logotipi, grafike, sponzorski oglasi i video materijali. Više o varijanti klasičnog streaminga pisali smo u ranijim člancima iz ove serije.

  • Streaming + 3D virtualno okruženje

Ova opcija uključuje smještanje vašeg sadržaja, odnosno eventa, u custom made 3D virtualni prostor.

  • Streaming + virtualna platforma

Streaming vašeg virtualnog eventa, odnosno vaš kompletni event, može imati i svoju web platformu.

 

Osim o samom streamingu, odnosno virtualnom okruženju za vaš event, prilikom organizacije virtualnog / hibridnog eventa, treba voditi računa i o izboru odgovarajućeg kanala, odnosno platforme za streaming, sustavu prijave, odnosno registracije sudionika, angažmanu sudionika koji prate vaš event, vizualnim rješenjima za streaming, kao i mogućim dodatnim elementima kao što su plasma TV, LED ekran ili Chroma Key Green Screen.

Detaljnije o tome pisali smo u ranijim člancima, pa bi sada iskoristili priliku da se posvetimo jednoj našoj konkretnoj realizaciji zabavnog sadržaja u virtualnom okruženju. Riječ je o Remote festivalu koji je odličan primjer streaminga smještenog u 3D virtualno okruženje, te prvi glazbeni festival proširene stvarnosti u regiji.

 

Po čemu je takav način prezentacije sadržaja u virtualnom okruženju poseban, bolji od klasičnog streaminga, koje su sve mogućnosti, te što on sve uključuje, pitali smo našeg kolegu i producenta Remote festivala, Svena Grbeca.

“Eventi zabavnog sadržaja - pri tome posebno mislim na koncerte - za vrijeme pandemije, kao što svi znamo, su pali na minimum. Pošto je održavanje istih zabranjeno za veći broj ljudi, javlja se ne samo opcija, nego i potreba krajnjem koristniku pružiti neku vrstu doživljaja koncerta u vritualnom obliku, pošto želja za odlaskom na koncerte i dalje postoji. Ovdje se ne govori o zamjeni live koncerta, već pronalasku adekvatnog načina zamjene za isti. Razmišljajući o tome, i prateći trendove u svijetu i platforme koje koriste najveći svjetski izvođači poput Gorrillaza, Billie Eilish, Katy Perry, Alicie Keys i mnogih drugih, odlučili smo pokušati publici približiti live koncert na posve novi način. Organizacijom prvog regionalnog music festivala u virtualnom okruženju, streamanog uživo putem Entrio platforme ispred green screena u dvoranama Mozaik Event Centra.

Da bi ponudili korisniku nešto više od samog streama, odlučili smo se na modeliranje 3D virtualnih okruženja za svakog od 8 izvođača koji su nastupali kroz 2 dana festivala. Tako smo mogli vidjeti Chui da nastupa u svemiru, Elemental na underground subway stanici, Mašinko na neobičnom construction site-u... Tracking sustavi za kamere omogućili su nam pozicioniranje izvođača u realnom vremenu, iz stvarnog u virtualni svijet. Elementima scenografije, rasvjetom, te video sadržajem upravljalo se rasvjetnim, te video konzolama kao i na live koncertima. Da bi publici približili live iskustvo, u pauzama su se mogli vidjeti changeoveri u realnom vremenu iz dvorane ispred green screena, uz live act dj ispred drugog green screena u odvojenoj dvorani. Također, sadržaj je nadopunjen izložbama fotografija I grafita.”

 

Nadamo se da smo kroz Remote festival uspjeli pokazati barem dio mogućnosti streaminga zabavnog sadržaja u 3D virtualnom okruženju i da je to svakako format kojeg treba uzeti u obzir za realizaciju, ne samo koncerata, festivala, nego i drugih tipova evenata, odnosno promocija.

 

Želite vidjeti ili saznati više? :-)

Remote Festival - foto galerija

Real-time chroma keying at Remote Festival - NOTCH 

Remote Festival aftermovie

Povezane novosti

Otkrijte kako možemo pomoći
Kontaktirajte nas